House Map
 
 
Kaštela se prostiru podno brda Kozjak u kaštelanskom zaljevu između drevnih gradova Splita i Trogira i diče se svojom stoljetnom tradicijom u turizmu. Ostaci sjedišta starohrvatskih vladara, naselja i sačuvane crkvice na obroncima kozjaka svjedoče o naseljavanju Hrvata u sedmome stoljeću u ovaj kraj. Pred turskim najezdama, prije 500 godina sele se uz more i zidaju utvrde-palače oko kojih nastaju mali gradići osebujnog graditeljskog umijeća. U muzeju i crkvama čuvaju se vrijedni predmeti iz prošlosti (antički nalazi, povelje, slike, crkveni predmeti i nakit). Kašteli, vrtovi, maslinici, vinogradi, plaže, uz blagu klimu i ugodan smještaj u kaštelanskim hotelima, vilama i kampovima, pružaju posjetiteljima ugodan odmor. Mjesto nudi brojne mogućnosti za sport i rekreaciju, planinarenje i zabavu.
 
Kastela Kastela Kastela

 
Trogir, grad ugodne mediteranske klime, smjestio se u samom središtu istočne jadranske obale. Njegova povijesna jezgra stiješnjena je na otočiću kojeg dva mosta vežu s kopnom i otokom Čiovom. Grad ima izuzetno dugu i neprekinutu povijest.
Trogirske uske uličice, trgovi, stare palače i crkve a posebno katedrala sv. Lovre svjedoče o njegovoj vrijednoj baštini.
Kao jedan od najbolje očuvanih i najvrednijih spomenika ovog dijela Jadrana Trogir je 1997.godine uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a.
Iznimnu ljepotu, sklad i vrijednost ovog grada prepoznali su mnogobrojni posjetioci i turisti te je Trogir postao jedno od najinteresantnijih odredišta istočne obale Jadrana.
 
Kathedral - Trogir Trogir's Loza Radovan's Potal

 

 


e-mail:
lukac-apartments@net.hr

Tel:
+385/(0)21 23 53 60
GSM:
+385/(0)98 938 18 28
+385/(0)98 171 49 48

Address:

Nehajski put 7
21217 Kaštel Štafilić
Hrvatska


 

 
 

© Apartments Lukac, 2005 All rights reserved